Magazín
Blíží se Vánoce – svátky míru, klidu a obžerství. Ty jsou pro vyznavače delikátních chutí synonymem gastronomického vrcholu celého roku, špičkového servisu a sezónních chutí, servírovaných s citem pro detail. Všeobecně je známo, že nejlépe chutná tam, kde mají ty nejlepší kuchaře, kvalitní personál a nádherný interiér. A co si budeme namlouvat, potěší i to, když nemusíme vařit my sami. Tady jde ale ještě o něco víc. Přinášíme vám výběr tří podniků pod záštitou skupiny BHG, kde se letos do chutí i stylu trefí snad každému, a kde se místo okázalosti rozhodli pro tradiční kuchyni a vzpomínky na dětství.
Číst dál: BHG tým rozhodl: Letošní vánoční menu bude plné staročeských chutí
„Ten umí a ten zas tohle.” I tak by se nechali popsat cukráři skupiny BHG, pod vedením Vojty Řeháka. Ten se do cukrařiny zamiloval už jako malý a nyní stojí v čele týmu, který přetváří obyčejné suroviny v tu nejsladší realitu. Každý den dohlíží na výrobu dezertů, které se staly nedílnou součástí restaurací, od Terasy U Prince až po DEER. Ikonický Bauer dort, nápaditý Orloj i noblesní Zlaté vejce. To vše má Vojta na svědomí. Ale o Vánocích se svět dezertů mění na svět cukroví. Cukroví, kterého v cukrárně BHG zvládnou napéct stovky kilogramů. A jak na zdobení perníčků nebo vosí hnízda? Vojta se s námi podělil také o několik profi rad.
Číst dál: „Před Vánoci napečeme 200 - 250 kilo cukroví,” říká šéfcukrář Vojta Řehák
Richard Prošek patří mezi osobnosti, které dokáží propojit svět vysoké gastronomie s absolutní precizností. Jako provozní manažer restaurace DEER stojí za chodem podniku, kde je klíčový prvotřídní servis, moderní pojetí fine diningu a důraz na detail. V rozhovoru vysvětluje, proč by se hosté neměli nechat svazovat zažitými pravidly, jak přistupovat k párování vín a proč se podle něj šampaňské hodí téměř ke všemu.
Číst dál: „Šampaňské se hodí ke každému jídlu,“ říká Richard Prošek z restaurace DEER
Vánoce se blíží! Ano, první adventní neděle nás čeká již 30. listopadu a buďme upřímní - to je přesně to datum, které nás všechny rozděluje do tří skupin. Ta první má Vánoce vyřešené již od července, druhá je začíná řešit právě v tomto období, třetí vše nechává až na 23. prosince. A my? V Bauer Hotel Group jsme se rozhodli nic nenechat náhodě a přinášíme vám tipy na dárky, a tentokrát také vychytávky, jak zpříjemnit předvánoční období vám samotným.
Číst dál: Advent v Bauer Hotel Group: Kouzlo Vánoc, které můžete ochutnat i darovat
Máte v plánu si letos v Praze zajít do restaurace na svatomartinskou husu? V Bauer Hotel Group jsme pro vás připravili tradiční svatomartinské menu, které jistě nadchne chuťové pohárky i těch nejnáročnějších labužníků. Na začátku listopadu můžete navštívit DEER Restaurant a užít si oslavy příchodu zimy bez práce a běhání kolem plotny. Letos se totiž o vše postaráme my. A jediné, co zbývá na vás, je rezervace stolu.
Číst dál: Svatomartinská husa v Praze? DEER Restaurant vás zve na tradiční podzimní slavnosti!
Vánoce v Praze mají své jedinečné kouzlo. Město se rozzáří světly, kavárny provoní skořice a vanilka, a také atmosféra se pomalu uvolňuje. A právě v tomto období firmy i jednotlivci hledají ideální místo, kde zakončit rok stylově, s dobrým jídlem, vínem a výhledem na historické srdce Evropy. My - v Bauer Hotel Group - nabízíme unikátní prostory přímo v centru Prahy, které se staly synonymem pro eleganci, kvalitu a osobitý zážitek. Od intimních salonků přes luxusní restaurace až po ikonické bary a elegantní prostory pro korporátní vánoční události. Ať už tedy plánujete vánoční večírek, slavnostní večeři pro klienty, neformální party s týmem, nebo například předvánoční rodinné posezení, BHG dokáže nabídnout prostory, které odpovídají každé představě i stylu.
Číst dál: Ideální prostory v Bauer Hotel Group na firemní i soukromé vánoční akce
Už je to jisté! Club a bar Zlatý Strom je jediným podnikem v centru Prahy, který se chlubí pole dance tanečnicemi přímo na baru. A že je to zábava jen pro muže? Nenechte se mýlit! Tato podívaná má hluboké kořeny, které sahají až do 12. století a postupně se proměnila ve velmi sofistikovanou zábavu. Nevěříte? Tak se k nám přijďte přesvědčit! Už žádná klasická show! Tady budete v centru dění a pole dance i užijete doslova na dosah ruky!
Číst dál: Zlatý Strom Bar & Club: Jediný pole dance bar v centru Prahy, kde zažít noc plnou fantazií
V Black Angel’s od září hostíme nejen milovníky signature koktejlů, ale i fanoušky Dana Browna. Jan Foukal - head bartender baru - se svým týmem připravil čtyři exkluzivní koktejly inspirované novou knihou Tajemství všech tajemství. Každý z nich přitom kombinuje tradiční techniky s moderními barmanskými trendy a přináší příběhy, do kterých se můžete ponořit s každým douškem. Od svěžích a jemně štiplavých mixů po aromatické, sofistikované kreace, koktejly Katherine, The Bridge, Search for the Secret a Inferno vás nadchnou a vtáhnou do temných zákoutí staré dobré Prahy. A náš Black Angel’s se tak díky tomu stává místem, kde se setkává kvalita, kreativita a zážitky hodné samotného Dana Browna. Pokud chcete také vědět, jak chutná skutečné tajemství, navštivte náš Black Angel’s bar!
Číst dál: „Drinky jsme navázali na Brownova díla všeobecně,” říká head bartender z baru Black Angel’s
V duchu knih Dana Browna jsme se v Black Angel’s baru rozhodli pro vytvoření řady signature drinků, které je budou oslavovat. Autor knižních bestsellerů si pro svůj nejnovější román Tajemství všech tajemství totiž vybral Prahu, a dokonce v něm několikrát zmínil náš koktejlový bar. Čtyři nové drinky jsou tak inspirované Brownovou tvorbou, konkrétními motivy z jeho knihy a odkazují na místa i události, které čtenáři v románu najdou.
Číst dál: Signature koktejly v Black Angel’s na počest nové knihy Dana Browna
Romantická procházka v historickém centru stověžaté Prahy je sázkou na jistotu. Každý krok po Karlově cestě chytá za srdce. V jednotlivých kostkách na zemi je uloženo mnoho emocí. Nemluvě o budovách, které lemují cestu. Krása střídá nádheru, až oči přechází. V tomto okamžiku přichází dobré přirovnání, historie zůstává, stejně jako opravdová láska.
Číst dál: Valentýn v centru Prahy
